Potrebuješ:
Za pripravo potrebujemo:
Če vas zanima kaj najbolj tekne pticam, si preberite članek Ptice pozimi, ki ga najdete na Triglavski zakladnici. S klikom na Ptice pa odprete predstavitev, ki predstavi ptice kot živalsko vrsto.
Kar pa se tiče kaše, bi se morali večkrat spomniti na hrano naših babic in dedkov. Proso je eno izmed najstarejših žit, ki je bilo včasih zelo pogosto na jedilniku.
“Mlečna kaša, mati naša in otročja sladka paša!” je rekel Fran Levstik….
Prosena kaša je odlična za zajtrk, večerjo ali pa za sladico. Iz nje lahko pripravite pester izbor jedi, največkrat so jo skuhali kar v mleku, mi jo bomo spekli.
Kaše ne rabimo predhodno skuhati, vse sestavine bomo enostavno premešali kar v pekaču in zapekli. Za bolj bogat okus v proseno kašo zamešamo suhe slive lahko pa uporabimo tudi kakšno drugo suho sadje, kot so na primer brusnice, marelice ali pa rozine.
Pekač dobro namastite z maslom, v njega vsujte lonček oprane in odcejene kaše ter dodajte sladkor, sol, vanilijev sladkor, suhe slive in vse skupaj zalijte z mlekom.
Pečico ogrejte na 180 stopinj in kašo pecite dobro uro.